To have uitzaaiingen or not to have uitzaaiingen: that is the question

Here I am again! It's been a while. So: what's new? 

Er is heel veel gebeurd sinds de laatste keer. Dus, wat is er echt nieuw? Een hele tijd geleden had ik het al eens over de 2 plekjes op mijn lever. Ze hebben in Sint-Lucas zowel een echo als een MR van mijn lever genomen, en wat blijkt? Ze categoriseren de plekjes als uitzaaiingen. Mic drop.

Oké, my sense of humor is back. Ze hebben naast die 2 plekjes (op het 4de leversegment voor de medici onder ons), nog een 3e plekje gevonden (op het 3de leversegment). Het moet daar toch echt goed zijn hé 😏 Oké, flauw mopje, ik geef het toe. Alle gekheid op een stokje, afgelopen donderdag liet ik een biopsie uitvoeren van dit nieuwe plekje en het is nu bang afwachten. Ze vermoeden voorlopig geen extra uitzaaiing, maar dat weten ze natuurlijk niet zeker. Een nieuwe uitzaaiing zou pas echt foute boel zijn, want zoals velen onder jullie weten, maar misschien niet steeds merken (#eeuwigeoptimist hierzo), krijg ik nog best een zware behandeling. 

Misschien even een korte sidenote over waar mijn behandeling momenteel uit bestaat. 

- Ik krijg maandelijks een spuit decapeptyl (toegediend door één van mijn lieve tantes), dit houdt mij in menopauze en dit al bijna 2 jaar; klaar voor een verjaardagsfeestje binnenkort? 😜

- Daarnaast neem ik dagelijks een pil met de gezegende naam 'Nolvadex'.

Wat doet dit met je lichaam? Niet veel goeds, of eigenlijk wel, kanker buiten mijn lijf proberen houden. Maar ook: vapeurs, onontkoombaar verdikken, concentratieverlies, vermoeidheid; kortom de helen santenboetiek.

So far so good, of eigenlijk niet. Onze wereld is letterlijk een klein beetje extra ingestort. Volgende week zal duidelijk worden hoe neig die kan instorten. Dus: fingers crossed dat er geen extra uitzaaiiing bijkomt.

Mijn eeuwige PS: girls and boys, check yourself!

Veel liefs,

Elise

Reacties

Populaire posts van deze blog

Help, mijn hormonen slaan op hol (grapje!)

Afscheid van een vriend: de poortkatheder

Update maart 2023