Feest, chemo 6 is voorbij!

Jongens, ik stel dan collectief voor om er vanavond enen op te drinken. Chemo 6 is aan het verteren. Dat wil ook zeggen dat er nog 'maar' 6 te gaan zijn. Voor mij dan nen rosé alsjeblieft? Ik heb het alleszins verdiend en 'k ben van plan om er vanavond sowieso enen op te drinken. Meerdere gaan helaas niet, want de last de dag erna is ongelofelijk, helaas.

Ondertussen is er weinig nieuw onder de zon, behalve dan dat afgelopen zondag Jan en ik samen ons haar kaalgeschoren hebben. Wees gerust, ik scheer Jan zijn haar al een hele tijd af hoor. En eerlijk gezegd, vind ik het feit van mijn haar kortscheren een kleinere moeite dan mijn haar kort knippen. Ik heb werkelijk geen idee waarom. Het is haar en het groeit terug, tuurlijk, alé voor sommigen toch. Maar ik snap evengoed dat dat geen evidentie is voor iedereen. Ik zit nu jammergenoeg op de eerste rij om dit soort zaken mee te maken en amai, heb ik even goed geweend om mijn haar. Stom eigenlijk, ik zou beter wenen om mijn gezondheid, maar ja. 

Ik heb ondertussen ook een pruik, al heb ik die niet zo heel vaak op omdat de loslatingspijn en de bijhorende roodheid en irritatie op mijn kale knikker, het nog niet verdragen. Ik heb ook een 'kankerpotske', wat ik al een pak minder vind, want nu ziet iedereen dat ik ziek ben. En los van het feit dat ik daarover wel blogs maak en ook praat met mensen, is dat voor mij een enorme stap. Ik mag dan wel ziek zijn, ik ben nog altijd Elise en wil ook zo behandeld worden. Ik ben dan soms vaker moe of misselijk (het kotsen is me vooralsnog bespaard gebleven, juij!), ik ben en blijf mezelf. 

Ik zou liegen als ik zeg dat ik het nooit moeilijk heb. Ik heb een lastige week achter de rug, vooral emotioneel dan. Mijn haar verliezen was een enorm pijnpunt voor mezelf. Maar ook daar kom ik zeker en vast door. Ik probeer er niet te veel bij stil te staan en dat helpt. 

Ondertussen kan ik ook zeggen dat de chemo aanslaat, al is de tumor niet veel kleiner dan eerst. Maar komaan, dit is positief. We kunnen hiermee iets aanvangen! Ondertussen blijf ik plannen maken voor na de corona, want ik wil graag de wereld, al is het deels, gezien hebben. Al lijk het plausibeler dat ik de lotto win dan dat de corona ooit stopt. Wie weet? Dan heb ik ineens genoeg geld voor een wereldreisje? Heb jij al plannen? 

Dus, om verder te gaan, ik heb nu een glimmende kale knikker en 't is best cool . Het is eens iets anders uiteraard. 

Hoe gaat het nu met mij? Best goed eigenlijk! Livin' the best life I possibly can 😏 

Vragen of opmerkingen? Shoot! Of dingen waar je iets meer over wil weten? (en ik meen het hé!)


Heel veel liefs en proost hé vanavond!

Elise

Reacties

  1. Hoi Elise, elke avond open ik je blog om te kijken of je iets gepost heb. Deze avond was het raak, blij om iets van je te lezen. Wat je momenteel doormaakt kan ik, en als ik heel eerlijk ben, niet omvatten. Maar hoe je met alles omgaat heb ik enorm veel respect voor jouw. Ik beloof je, als dat Covid gedoe gedaan is, gaan we samen eens enen drinken. Hou de moed erin en alleen maar respect. Ook voor Emmelien natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een lekker glaasje wit, ook maar eentje en voor papa een lekker half litertje cola zero, nuchter gelijk altijd, maar we kunnen aftellen 👍af en toe en keer hoe blijten, daarna nen dikke knuffel om mekaar moed te geven en blijven erover praten, hoe moeilijk soms...❤️love you ❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Help, mijn hormonen slaan op hol (grapje!)

Afscheid van een vriend: de poortkatheder

Elise: the corona edition