Help, mijn hormonen slaan op hol (grapje!)

Oké, flauw grapje (toegegeven). Door mijn pillen en menopauze (jeej) staat mijn hormonenpeil op een laag pitje. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de kanker niet terugkomt, want die was hormoongevoelig. Ik heb het hier al eindeloos over gehad en kan er nog eeuwen over blijven doorgaan (en neem het van mij aan, dat kan ik 😏), maar: HET IS LASTIG! Voilà, ik heb het gezegd. 

Dat constante getrek en gesleur, het schipperen tussen kei blij zijn en mega depressief zijn, het hangt mij mijn keel uit. Oké, toegegeven, ik mag blij zijn dat het helpt. Ik ben, voor zover ik weet en in de mate van het mogelijke, gezond. Ik mag van geluk spreken... En ook weer niet, want mijn lichaam ziet af, maar echt af. Waar mijn leeftijdsgenoten (oké, ik ben 'maar' 31, ook al zie ik er geen dag ouder uit dan 25 😇) in mijn ogen hun leven rustig kunnen leiden (lees: drinken, feesten, ...), lukt het mij niet. Ik ben veel te snel moe en zweet als een rund (een uitdrukking) bij de minste druppel alcohol. En aangezien dit een blog is, kan ik niemand met zijn ogen zien draaien om mijn gezeur (jeej again). 

Los daarvan heb ik ook al veel mooie momenten meegemaakt en het is lang niet zo zwartgallig (als dat al een woord is) als hierboven beschreven staat. Ja, ik hoor het jullie denken, Elise en haar oneindig gerelativeer is daar weer. Maar dus echt, ik heb nieuwe vriendschappen gesloten, maar ook een veel hechtere band gekregen met veel van mijn vrienden. Ik heb in het algemeen de smaak voor het leven te pakken en ik zie het geluk in de kleine dingen. Ik heb bijvoorbeeld gewoonweg Jordanië gezien, wat een prachtig land (ik heb letterlijk heimwee en zou zo willen terugkeren en dit wil al veel zeggen om van mij te komen). Ik leer ook steeds beter dingen loslaten, wat een hele opgave was/is. 

En toch mis ik iets. Ik weet niet wat en hoe, maar mijn leven voelt niet compleet. De eeuwige zoektocht blijft verder gaan. I'll keep you posted!


Heel veel liefs, 
Elise


Ik zou het bijna vergeten, maar vergeten jullie jezelf niet te checken aub? 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Afscheid van een vriend: de poortkatheder

Elise: the corona edition